Българска Автомобилна Индустрия ЕАД, официален представител на Great Wall и Haval за България, предостави два лекотоварни автомобила Great Wall Steed 6 в борбата срещу коронавируса.

В края на месец март от компанията дистрибутор дават автомобилите за нуждите на Регионална Здравна Инспекция гр. София и на столичното общинско предприятие “Социален патронаж”. Те ще бъдат ползвани безвъзмездно за срока на извънредното положение, обявено на територията на страната.

Целта е да бъдат подпомогнати институциите, както и да се обезпечат логистично. Изборът на  автомобилите е в резултат на тяхната отлична товароносимост (до 950 кг.), както и на големия товарен отсек. Това позволява с тях да бъдат транспортирани тежки и обемни товари, в случай на нужда.

БАИ ЕАД е една от първите компании, която решава да предостави автомобили, малко след обявяване на Извънредното положение.
„В този тежък за страната ни момент е нужно да бъдем солидарни и съпричастни и да подадем ръка на тези, които се нуждаят от това“. – заявява търговският директор на компанията Тодор Стойков.

С  автомобилите се транспортират хранителни стоки, медикаменти, както и стоки от първа необходимост.

Служителите на Социален патронаж гр. София използват Great Wall Steed 6, за да достигнат до най-уязвимата и нуждаеща се от подкрепа група, тази на възрастните хора.