Двигателите, с които се предлага Haval H6 са два –  мощният 2.0 GDIT  двигател със 190 к.с  и икономичният 1.5 GDIT агрегат, разполагащ със 163к.с. и  постигащ смесен разход на гориво от 7.7 литра на 100 км.

В края на 2017 година по-малкият 1.5GDIT двигател разработен от Great Wall Motors влиза в топ 10 на най-добрите двигатели, изборът е бил направен от 50 двигателя в продължение на 9 месеца.

Екип от световни експерти в областта, под ръководството на  г-н Герхард Хенинг, разработва по-големия 2.0 GDIT двигател.  Герхард Хенинг е  експерт с над 30-годишен опит в автомобилната сфера. Той е човекът ръководил екипа, който разработва и 7-степенната скоростна кутия с двоен съединител на Great Wall Motors, класирала се в топ 10 на най-добрите скоростни кутии в света през 2017година.

И двата агрегата разполагат с усъвършенствана система за директно впръскване на горивото в цилиндрите и електронно контролиран турбо компресор с променлива геометрия за по-бърза реакция на двигателя.  Високо технологичните бензинови двигатели – Haval са съвършено синхронизирани със 7-степенната автоматична трансмисия, така че да трансформират всяка капка гориво в чиста енергия, превръщайки всеки изминат километър в удоволствие.

Отговор на дневния въпрос: Моделът Haval H6 се предлага с два двигателя – 1.5 GDIT и 2.0 GDIT