Скоростната кутия с която се предлага изцяло новият Haval H6  е 7-степенна автоматична с двоен съединител. Разработената от китайският производител Great Wall Motors скоростна кутия се класира в топ 10 на най-добрите автоматични кутии в света за 2017г.

Екип от 30 високо квалифицирани световни експерти начело с г-н Герхард Хенинг разработват трансмисията в продължение на 4 години. Самият Герхард Хенинг има над 30 години опит в областта на научноизследователската и развойна дейност, като през годините е работил за някои от най-големите автомобилопроизводители като Mercedes-Benz. За да гарантират  качеството на трансмисията от GWM изграждат най-модерната и автоматизирана фабрика за производство на скоростни кутии в Китай и използват само големи световни компании като Continental AG, BorgWarner и Schaeffler за доставката на части на световно ниво. Преди да премине в серийно производство скоростната кутия преминава редица от изпитания в лабораториите на GWM, където е тествана в продължение на 800 000 километра в условия много по-тежки от тези при нормална експлоатация.

Трансмисията е проектирана изцяло в унисон с ценностите на компанията,и е стъпка към постигането на целта й, да се превърне в световен лидер в  производството на автомобили от SUV сегмента. Трансмисията  и двигателите с които се предлага изцяло новият Haval H6  са съвършено синхронизирани което понижава разхода на гориво и емисиите на CO2, а изключително бързото,плавното и неусетното превключване между предавките гарантира комфорт и удоволствие от всеки изминат километър.

Отговор на дневния въпрос: Скоростната кутия с която се предлага изцяло новият Haval H6  е 7-степенна автоматична с двоен съединител.