Първият и засега единствен китайски автомобилопроизводител, който продава на европейския пазар е автомобилният гигант Great Wall Motors. Компанията е представена в Европа с две от своите марки – Great Wall и Haval, като очакванията са скоро да бъде лансирана и луксозната SUV марка – WEY.

Great Wall Motors стъпва официално на европейския пазар през 2011г., когато стартират продажбите на първите автомобили от марката в България. След доброто представяне на Great Wall  на българския пазар, през 2015г. е обявено навлизането на специализираната в производството на SUV автомобили  – марка Haval.

Първият оторизиран представител на компанията в България, „Митвас“,  отваря врати през есента на 2011г. в гр. София. Непосредствено след тях се появяват дилърски комплекси на марката в почти всички по-големи градове в страната.

Към момента оторизирани представители на марките Great Wall и Haval има в градовете: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе, Монтана, Благоевград. В тях всеки заинтересован от марките клиент може да се запознае с пълната гама от продукти и да се увери в качеството и надеждността на автомобилите, като проведе напълно безплатно тестово шофиране, на желан от него модел.

Отговор на дневния въпрос: Първият дилър на Great Wall и Haval за България е Митвас ООД.