Може би не познавате Фил Симънс като личност, но познавате неговата работа като дизайнер. С повече от 30 години опит в автомобилния бранш, Симънс е работил за компании във Великобритания, Европа, САЩ и Китай. През по-голяма част от кариерата си той работи за Land Rover, където посвещава голяма част от времето си в проектирането и дизайна на Range Rover Sport, Range Rover Evoque, Land Rover Discovery, Land Rover Sport и да не забравяме Velar.

Фил Смънс разработва и дизайна на Ford Fiesta, един от най-продаваните автомобили във Великобритания. За работата си във Форд, където прекарва 9 години, Симънс заявява, че „е изключително горд от работата си по този автомобил и че винаги се е надявал да постигнат подобен успех.“

След 21 години в Land Rover, Фил Симънс решава, че е време да напусне своята зона на комфорт и да поеме едно от най-големите предизвикателства в кариерата си. През 2018г. Симънс се премества в Баодинг, индустриален град на 150 км. от Пекин, където поема ролята на главен дизайнер и вице-президент на подразделението на Great Wall Motors, Haval.

“Най- вероятно след 10 години, Китай ще са доминираща сила в автомобилния бранш и когато се върнем назад ще се чудим защо въобще сме имали известни съмнения по този въпрос.”

Haval e SUV бранд, който се продава в 32 държави. Само през 2018г. в Китай са продадени повече от 800 000 автомобила на марката.  Амбициите на ръководството са Haval да се превърне в световна автомобилна марка, която произвежда над 2 000 000 автомобила на годишна база.

Да помогне на Great Wall Motors да постигне тази своя цел е невероятно предизвикателство и уникална възможност за Фил Симънс, който иска да покаже какво може да направи с ДНК-то на марката.

Концепция 2025

Не съм дошъл тук с мисълта, че трябва да промяна всяко нещо, до което се докосна. Ние имаме много добра основа, поставена при проектирането на дизайна, нещо, над което може само да надграждаме, казва Фил Симънс

Главният дизайнер на Haval работи върху концепта Haval 2025, който беше показан за първи път на изложението в Шанхай и който със сигурност ще повлия върху линията на третото поколение SUV автомобили на марката.

Според Фил Симънс в дизайна има няколко принципа, които никога няма да се променят. „При дизайна на автомобили винаги се започва със страничния изглед. Със страничния изглед се дефинират пропорциите и характера на автомобила. Визия 2025 не е по-различна. Когато екипът постигне хармонична странична линия, това е много добра основа за дизайна на целия автомобил.“