Четиримата медалисти от шампионата на планетата в Будапеща през октомври  получиха като подаръци автомобили Haval H2. Състезателите бяха наградени за своето блестящо представяне на първенството в Унгария, където Тайбе Юсеин спечели световната титла, Биляна Дудова и Кирил Милов прибавиха сребро, а Айк Мнацканян взе бронз. Ключовете от четирите компактни SUV-a Haval H2 им бяха връчени лично от г-н Тодор Стойков – търговски директор на Българска автомобилна индустрия и президентът на БФ Борба г-н Христо Маринов.
Автомобилите, които получиха българските шампиони са с най-високо ниво на оборудване и с интелигентно 4х4 задвижване.
Haval H2 е модел, който се откроява със силна индивидуалност, неподправен дизайн и изчистени линии. Автомобилът съчетава най-новото от света на технологиите, предлагайки интегрирани високо-технологични системи за сигурност и безопасност. SUV-овете са оборудвани с 6 въздушни възглавници, кожен салон, мултимедийна система с 8“ сензорен екран, камера за заден ход и камера за наблюдение на зоната около предно дясно колело, бордови компютър с 3,5“ цветен TFT екран с управление от волана, TPMS, круиз контрол система, двузонов климатроник и много други системи, които улесняват водача и правят пътуването по-приятно. Двигателят е бензинов, 4-цилиндров с турбокомпресор с междинен охладител. Работният обем е 1497 куб. см и осигурява мощност от 143 к.с. Задвижването на Н2 е поверено на интелигентната система Nextrac, разработена от американския гигант BorgWarner. Благодарение на нея превключването между 4х2 и 4х4 режим на шофиране е по-добро и плавно.
Haval H2 е носител на 5 звезди от краш тестовете проведени в Китай още преди пускането си в продажба (C-NCAP), но в края на миналата година моделът беше отново подложен на изпитание, в което да докаже сигурността си. През октомври 2017 г. Австралийската програма за независимата експретна оценка на нови автомобили (ANCAP) също подложи на краш тест модела Haval H2 и потвърди 5-звездната оценка. Моделът е един от най-продаваните градски SUV-та в 40 държави по света.