На 26-ти септември в Китай стартира Auto China 2020 – първото голямо събитие в автомобилния свят, след началото на пандемията от Covid-19. На него лидерът в автомобилния пазар на Китай – Great Wall Motors – представи изцяло новата си продуктова гама. На щанда на GWM бяха представени: новия HAVAL Dagou, третото поколение на легендарния SUV HAVAL H6, HAVAL H9, HAVAL F7 & F7X, както и изцяло новия пикап от серията P – POER.

Представената нова продуктова линия на Great Wall Motors дава заявка, че през следващите години компанията има желание да се превърне от локален в глобален лидер на пазара на SUV автомобили. Новата продуктова линия на GWM акцентира върху сигурността на пътниците, високо технологичните системи за сигурност и свързаност и дизайна. Всичко това намира пряко отражение в третото поколение на Haval H6.

За по-малко от месец, GWM реализира над 20 000 продажби от новата модификация на Haval H6, което се дължи както на привлекателния му дизайн, така и на множеството технологии и иновации вложени в него. Третото поколение Haval H6 разполага с множество асистенти за активна и пасивна безопасност, доближаващи го до ниво L3 на автономно шофиране. Изцяло новата универсална модулна платформа GWM L.E.M.O.N., на която е базиран моделът, му осигурява много добро пътно поведение, а двигателят и трансмисията са синхронизирани, така че да доставят максимално удоволствие от шофирането на най-продавания автомобил в историята на марката.

Своя дебют на Auto China направи и първият електрически пикап на компанията „GW POER EV“, който е част от новата P серия пикапи на GWM. Това ясно показва насоката, в която иска да се развива най-големият производител на автомобили в Китай. Моделът „GW POER EV“ е оборудван с високотехнологична трикомпонентна литиева батерия, електродвигател със 150KW мощност и 300Nm въртящ момент, а максималният му пробег е 405км, което го прави пикапа с най-голям пробег, продаван в Китай.

Името на новата серия пикапи на GWM POER (произнася се като сила от анг. power) е вдъхновено от китайския йероглиф Pao, както и от думата POWER в английския език. То символизира трите най-големи качества на пикапите от новата P серия на Great Wall, а именно “ POWERFUL”, “PEAK”,  “PERFECT” („МОЩЕН”, „ВЪРХОВЕН ”, „ПЕРФЕКТЕН”). GW POER e многофункционално превозно средство с безкомпромисно пътно поведение, както на пътя, така и извън него, снабден с интелигентни системи за сигурност, които правят пътуването по-сигурно дори и в екстремни условия.