GWM откри свое подразделение в Германия. С това компанията постави началото на своя европейски централен офис, който ще поеме развитието на марката в Европа.

Европейската централа на дружеството ще се фокусира основно върху R&D, продажбите и управлението на дилърската мрежа. В частта на новите разработки, акцентът ще бъде поставен върху интеграцията на автомобилите, разработката на нови части и компоненти, разработката и интеграцията на цялостни решения за електромобилност, интелигентно управление и IoV (Internet of Vehicles).
Очакванията са, до началото на 2022г., екипът в Мюнхен да достигне 300 души.

Учредяването на централен офис в Мюнхен ще подобри координацията и взаимодействието между GWM и нейните доставчици. Svolt Energy Technology, една от дъщерните компании на GWM, избра провинция Саарланд (Германия), като място, на което да бъдат построени два завода за батерии.

GWM ще изгради цялостна екосистема за европейските потребители, предлагайки не само висококачествени продукти, но задоволявайки в най-голяма степен изискванията на своите клиенти.
Компанията планира да отвори два емблематични магазина от типа „“Experience Store”, които да служат като пресечна точка между нея и крайните потребители. Това трябва да се случи до края на 2022г., като са ясни и градовете, в които тези магазини ще функционират – Мюнхен и Берлин.

„Европейският пазар е изключително важен за GWM и част от глобалната стратегия за развитие на компанията“, казa Циао Сиянхуа, президент на GWM Europe, по време на събитието.