На 6-ти септември, в Мюнхен стартира автомобилното изложение „IAA Mobility“, на което Great Wall Motors (GWM) представи своята луксозна SUV марка WEY, както и марката си за електрически автомобили ORA. Българската публика имаше възможността да се запознае с марка ORA, по време на Автомобилен Салон София , през 2019г. Тогава в рамките на изложението беше представен, за първи път в Европа, модел ORA IQ. Две години по-късно ORA направи своя дебют и в Германия, но с изцяло нов модел – ORA 01 CAT.

Във фокуса на прожекторите беше и флагманът WEY COFFEE 01 PHEV. С него GWM зададе нов стандарт при плъгин хибридите. Автомобилът е с ненадминат в класа си пробег от 150 км. Освен със своя уникален пробег, модел COFFEE 01 се отличава също така с множество смарт технологии и смарт модул за управление.
С тези два модела Great Wall Motors ще направи опит да навлезе в европейския пазар на електрически и хибридни автомобили.

Ora Cat modelВ световен мащаб се наблюдава преход към електрификация и нулеви нива на въглеродни емисии в автомобилното производството. GWM, най-големият частен китайски производител в света, даде своята заявка с моделите, които представи в Мюнхен.

Първата батерия за автомобили без наличие на кобалт е проектирана и по-късно произведена от SVOLT – дъщерна компания на GWM. С нея е направен революционен пробив и е премахната зависимостта от един невъзобновяем ресурс – кобалта.

По време на изложението GWM представи и своя изцяло електрически SUV модел ORA A+, Автомобилът е с пробег от 600 км при нормални условия и ускорява от 0 до 100 км за 5 секунди.

Китайският производител от години инвестира в различни R&D проекти свързани с възобновяеми енергийни източници. Инвестицията, която GWM прави в разработката на литиеви батерии без кобалт е в размер на 500 милиона юана. Плановете са в следващите 5 години, инвестициите да достигнат 100 милиарда юана и с това да се подпомогне производството на зелени и умни автомобили, които са еднакво безопастни както за човека, така и за околната среда.