Най-добре продаваният модел на марката Haval  – Н6 се нарежда и на престижното 16 място в топ 100 на най-продаваните автомобили в света, изпреварвайки дори малки градски автомобили, традицонно предпочитани от потребителите.

Пазарът на автомобили е изключително динамичен и всяка година се изменя като в последните 7 години сме свидетели на устойчива тенденция на увеличаване на делът на SUV автомобилите са сметка на другите сегменти, където бройките намаляват. Това е резултат от редица фактори, след които завишените изисквания на потребителите към безопасността, повишената динамикана живота и пътуванията на по-големи разстояния, нарасналите изисквания към комфорт, екстри и т.н. Всички тези неща в комбинация със стремежа на всеки производител да се позиционира по-добре и да удовлетвори максимално желанията и потребностите на клиентите си прави ежегодните класации за стойността на автомобилните марки и обема продажби на всяка една изключително ценни и очаквани в автомобилния бранш.

 

Aнaлитичнaтa aгeнция Fосuѕ2Моvе и тази година пocoчи нaй-пpoдaвaнитe мoдeли aвтoмoбили зa пepиoдa янyapи – мapт 2018 гoдинa нa cвeтoвнитe пaзapи. Класацията е обща и обхваща всички модели, във всички сегменти като ги подрежда до №100, отразявайки позицията от предходен отчетен период и броя продадени автомобили. Така за 2018 година агенцията, позовавайки се на данни от GAD (Global Auto Database), която е най-голямата база данни за нови продадени автомобили в света, на 16 място, с цели 4 позиции напред и ръст от 13.2% спрямо 2017 година се подрежда пълноразмерният SUV Haval H6. Моделът се нарежда и в класацията на 10-те най-продавани SUV модели в света за 2017 година. Продадените 506 853 броя автомобили заслужено му отреждат 5-тото място, изпреварвайки Nissan Qashqai, Nissan X-trail и KIA Sportage.

 

За първите 3 месеца на 2018 година продадените в световен мащаб автомобили Haval H6 са 135 817 броя. Марката дистрибутира в 40 държави по света, включително в България, Италия и Русия. Потребителите избират модела заради безупречното му пътно поведение, комфорта, който осигурява за шофьора и спътниците му, неговата надеждност, здравина и високите стандарти на безопасност, които всички модели на марката в последните години покриват. Позиционирането на модела за пореден път показва, че марката Haval става все по-разпознаваема от потребителите, те я асоциират с качество и са удовлетворени от продукта.